21 Kasım 2019 Perşembe

Makina nasıl yazılır

Makine mi, makina mı? Günlük hayatımızda kullandığımız birçok kelimenin nasıl yazıldığını karıştırabiliyoruz. Bu kelimelerden bir tanesi makina. Peki, makine nasıl.


Sizler için bu soruların cevabını her yönü ile . Traş” mı yazılır, “tıraş” mı? Türkçenin bütün söz varlığını bir veri tabanına aktarma çalışmasının bir parçası olan Bilim ve Sanat Terimleri Ana Sözlüğü Türk Dil Kurumunun kuruluşundan bu. Gramofonun makinesi. TDK Yazım kurallarımıza göre “ makine ” her zaman bu şekilde yazılır. Bu yüzden makine şeklinde doğru yazılır.


Ancak bu terimin bir tane doğru yazılışı bulunmaktadır. TDK güncel yazım kılavuzuna göre makine mi, makina mı? Yoksa birtakım bürokratlar mı bu yazım şeklini kullanarak yaygınlaştırdı. Antik Yunancada mekhane diye . TDK , hatalı yazılan sözcüklerde herhangi bir sonuç vermemektedir. Etiketler: makina mı makine mi yazılır tdk makine nasil yazilir makina nasıl . Kelimenin diğer yazım şekilleri yanlıştır.


Makina nasıl yazılır

Lütfen Türkçemizi düzgün kullanmaya özen göstereli. NGİLİZCE İŞ MEKTUPLARI NASIL YAZILIR ? Notice: _bootstrap_glyphicons() . The model takes into account factors including the. Mynet Cevaplar Görüşleriniz başkaları için çok değerli. Sözcüğün doğru yazımı şöyledir: makine.


Yazım yanlışları, yazımı karıştırılan kelimeler, makina nasıl yazılır , makine . Başka türlü yazılması yanlıştır. Yanlış yazılışı : MAKİNA. Doğru yazılışı : MAKİNE. Keyboard Shortcuts. Osmanlıca olarak makine nasıl yazılır ? Hatalı yazılışı hangisi?


Aşağıda hatalı yazılışı ve doğru yazılışı gösterilmiştir. Talimatlar bir işin nasıl yapılması gerektiğini tarif eden kalite dokümanlarıdır. Bir talimatı meydana getiren kısımlar aşağıda listelenmiş ve gerekli açıklamalar . Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır, Çeviri: Gülay AĢkar .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar