24 Temmuz 2018 Salı

Patent kelimesinin sözlük anlamı

Bir buluşun veya o buluşu uygulama alanında kullanma hakkının bir kimseye ait olduğunu gösteren belge. TDK sözlükteki anlamı nedir? Zıt ve eş anlamlıları nelerdir? Patent kelimesi ne anlama gelir?


Türkçe kelime anlamı nedir? A writing securing to an invention. Aranan Kelime : patent. Yeni bir buluş için verilen belge. Sıfat patentli, ihtira beratı ile korunmuş, imtiyazlı.


Latince kökenli olan patent kelimesi açıklık anlamına gelmektedir. Terimsel anlamı ise teknik bir probleme teknik bir çözüm getirmektir. Kavram Türk hukukuna . Cevap nedir = BERAT.


Arama kelimeleri : patent. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Kelimesinin Anlamı , Çeviri patent , İngilizce Sözlük , ingilizce sozluk , sozluk , ingilizce, İngilizce, ingilizce turkce sozluk , ingilizce türkçe sözlük , çeviri, . Bunun anlamı , aynı teknik alandaki teknik sorunlara ilişkin birbirinden farklı çözüm yollarından her biri patent verilerek korunacaktır. Bu buluşun patentini almak için resmi patent kurumuna başvuru yapmamız gerekir. Buluşçu patent belgesi ile . Sözlük anlamı “açık bırakmak” manasına gelen bu kelime esasen bir fikri veya icadı . Anlamsal içeriği bir kelimenin ayırt edici niteliğe sahip olup olmadığının en temel göstergesidir.


Kelime tescili talep edilen malların özelliklerini . Gerçekte Marka, sözlük anlamından farklı olarak günlük hayatta bir çok alanda. Markayı tanımlayacak bir kelime ve şekil kullanmaktır. Maalesef sanalsözlük içeriği yok!


Yönetişim kelimesinin sözlük anlamına baktığımızda, birlikte ve etkileşerek ortaklaşa yönetme biçimi olarak karşımıza çıkıyor. Kelime anlamı itibariyle, bilinen araç, gereçlerle ve yaratıcı güçle yeni bir şey bulana,. Bu anlamda da işletmeler marka tescili ve patent alma konusu daha çok ilgilenilen konular haline geldi.


Marka isimlerindeki kelime , tescili talep edilen malların vasıflarını belirtiyorsa ve . Son Dakika Haberler - Berat ismi Türk Dil Kurumunda birçok anlamı barındırmaktadır. Berat kelime kökeni itibariyle nişan, rütbe anlamlarını taşımaktadır. Arapça - Arapça Sözlük , kelime ve kelime gruplarının anlamlarına ek olarak Arapça dilindeki Eş . Okyanus Ansiklopedik Sözlük , C. Anlamını öğrenmek istediğiniz kelimeyi , veya içinde örneğin . KELİME - HECE-HARF ARA.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar