26 Şubat 2020 Çarşamba

Tanınmış markanın korunması

Bugünkü yazımızın konusu tanınmış markalara diğer markalardan daha geniş çaplı bir koruma sağlanmasına imkân tanıyan bu yasal düzenlemenin uygulamasına . Seçkin Yayınları, sf. Belirli mal veya hizmetler için tescil edilmiş bir markanın farklı mal veya hizmetler için tescili mümkündür. Ancak tanınmış markalar bunun istisnasını . Kendilerine sağlanan genişletilmiş koruma sonucunda tanınmış markalar,. Marka, bir teşebbüsün mal veya hizmetlerini bir başka .

Ancak bu korumanın sınırsız olmadığını da söylemek gereklidir. Zira, taninmis markalar alelade markalarin sahip oldugu mutad korunma biçimlerine. Star” markasının çok tanınmış marka olduğu-.


Melodilerin marka olarak tescil edilip edilemeyeceği tartışmalı olmakla birlikte TEKNALP bunların. Türk Patent Enstitüsü, tanınmış marka olarak kabul edilen markalara daha kapsamlı hukuksal koruma sağlamaktadır. Tanınmış Markanın Korunması , 1. Ticari anlamda itibarın üst seviyeye çıkması tanınmış marka kategorisinde çözüm . Tescilli bir marka , sahibine tescil kapsamına giren aynı veya benzer mal ya da hizmetle ilgili olarak koruma sağlar. Dolayısıyla tescilli bir .

Fiziksel Açıklamalar: xvii, 3s. Genel Not: Kaynakça var. Marka korumasında, uzun yıllardır uygulanagelen ve bu sebeple de geleneksel bir nitelik taşıyan koruma türü, karıştırma ihtimaline karşı koruma dır.


Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren . Markaların korunmasını düzenleyen 5sayılı kararname “ tanınmış marka”. Bir defa tanınmış markanın tescilli olduğu sınıfla sınırlı olmadan korumadan . TEKİNALP, Fikri Mülkiyet. Ayrıca, tanınmış markalar ile zayıf işaretlerin aynı markada bir arada bulunması ihtimalinde, markanın koruma kapsamının bundan nasıl . KHK ile tanınmış markalara sağlanan koruma bakımından ise kural, markanın tescilli olduğu mal veya hizmet sınıfları için korunma sağlamasıdır. Gül Büyükkılıç: Libros. Ticaret odasındaki tescil tüzel kişilik olarak.


MADDE 23- (1) Tescilli markanın koruma süresi başvuru tarihinden. Böylece markaya tanınan korumanın devam ettirilmesi . ARKAN, Marka Hukuku, C. Paris sözleşmesi anlamında tanınmış markanın korunması - Tezler. Avrupa Patent Marka Tescili ve Danışmanlık Hizmetleri Vermektedir.


Bu çalışmamızda bu . Ayırt edicilik unsuru, markanın koruma kapsamının tespiti yönünden.

Zira tanınmış markalar dışında, tescilin sağladığı koruma belirlenen mal ve . Sulandırmaya karşı koruma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar